Testament opstellen

Een testament is een document dat u bij de notaris laat opmaken. Daarin geeft u aan wie uw erfgenamen zijn en wie wat krijgt na uw overlijden. Het is ook mogelijk om daarin te benoemen wat er moet gebeuren met uw vermogen als uw partner bijvoorbeeld gaat hertrouwen na uw overlijden. Of juist wettelijke erfgenamen onterven. Voor het afhandelen van uw nalatenschap benoemt u een executeur in het testament.

Komt u er niet helemaal uit hoe u dit moet aanpakken en waar u aan moet denken voordat u naar de notaris gaat? Wij kunnen u hierin begeleiden. Samen nemen we diverse mogelijkheden door en kijken naar waar u zich het beste bij voelt. Wilt u liever direct het gesprek met de notaris? Ook dat is geen probleem, wij zorgen er dan voor dat de notaris contact met u opneemt voor het maken van een afspraak.

Levenstestament opstellen

Een levenstestament moet u niet verwarren met een testament. Een testament is namelijk een document waarin u zaken na uw overlijden beschrijft. Een levenstestament, de naam zegt het eigenlijk al, is voor de periode vóór overlijden. Voor als u het zelf niet meer kunt regelen.

Een levenstestament bestaat vaak uit twee volmachten:

  • een volmacht voor de financiële belangen
  • een volmacht voor de medische en persoonlijke zaken.

U legt alle zaken die u geregeld wilt hebben in één akte vast. Het is ook mogelijk om alleen voor uw financiële zaken een volmacht op te stellen.

Heeft u altijd een levenstestament nodig? Nee, dat is niet het geval. Wij gaan graag het gesprek met u aan om te kijken of een levenstestament voor u verstandig is.

Mike Giesbers notaris in Eindhoven

Mike Giesbers
Notaris

Neem contact met ons op